bikeportal.org.ua

Кантрі-мікс (1-й етап АКЗУ-2012)

офіційні положення

1. Загальні положення

Крос-кантрійні перегони «Кантрі-мікс» - це аматорські велоперегони на паморочній круговій дистанції серднього ступеня складності, що досягається завдяки мікрорельєфу та безлічі поворотів на лісових стежках.

«Кантрі-мікс» є першим етапом Аматорського Кубку Західної України. Результати перегонів будуть зараховані до загального рейтингу АКЗУ-2012.

Мета і завдання велоперегонів:

  • підвищення майстерності та навичок керування велосипедом у складних природних умовах;
  • залучення широких верств населення до активного способу відпочинку;
  • розвиток аматорського велоспорту на Волині;
  • виявлення найкращих та найспритніших учасників для делегування їх на аматорські змагання до інших областей;
  • підвищення рівня проведення аматорських змагань;
  • пропагування цікавого та здорового дозвілля;
  • а також приємне проведення часу у дружній компанії.

2. Оргкомітет

Організаційний та суддівський комітет перегонів - компанія паморочних архитекторів racing.lutsk.ua :)

Партнери та спонсори: поки що немає, можливо, хтось хоче посприяти? ;)

3. Місце і час проведення

Велоперегони відбудуться у неділю 13 травня 2012 року на території урочища Пансьkий Ліс (4 км від північної околиці Луцька).
Старт змагань - об 11 годині ранку за будь яких погодних умов та у разі дотримання учасниками регламенту (вчасне прибуття на стартову галявину та реєстрація) :)

4. Категорії учасників

  • «еліта» (ті, хто займав 1-3 місця у гонках сезону 2010-2012, а також усі бажаючі)
  • «аматори» (учасники, що не займали призові місця на гонках, новачки)
  • «жінки» (дівчата та жінки)

Організатори залишають за собою право переводити учасників до відповідної їм категорії на власний розсуд згідно з результатами гонок за вказаний період та відповідно до можливостей учасників.

5. Рейтингова система

До рейтингових категорій АКЗУ-2012 відносяться категорії «еліта», «аматори» та «жінки».

Результати категорій «еліта» та «аматори» підсумовуються у спільній таблиці, категорія «жінки» - у окремій. Принцип нарахування балів можна переглянути у відповідному розділі на сайті.

6. Допуск до участі в змаганнях

У змаганнях може приймати той, хто згоден з тим, що організатори і всі особи, які з ними співпрацюють, не несуть матеріальної та будь-якої іншої відповідальності перед учасниками за шкоду здоров’ю і майну, які можуть наступити під час і після змагання. Учасники стартують на власну відповідальність.
Увага! Діють вікові обмеження – учасники молодші 16 років до змагань не допускаються.

У велоперегонах можуть приймати участь лише ті, хто на момент проведення має 18 років (16-річні зобов'язані надати організаторам письмовий дозвіл від батьків). Учасники мають підтвердити свій вік (для цього під час передстартової реєстрації потрібно мати паспорт).

До категорії «жінки» запрошуються жінки та дівчата. Учасниці, котрі впевнені у власних силах, можуть реєструватись у інших категоріях ;)

Ветеранські, юніорські та дитячі категорії не передбачені.

Учасникам, яким ще немає 18 років, потрібно мати письмовий дозвіл батьків або осіб, що їх замінюють. Зразок розписки можна завантажити звідси.

Для участі у змаганнях необхідний справний велосипед з колесами 26", 28" або 29", придатний для пересування крос-кантрійною трасою, із справними гальмами на обидва колеса.

Наявність шолома - обов’язкова, інакше учасник не буде допущений до старту. Шолом повинен бути застібнутим/зафіксованим. Розстібнутий шолом або його відсутність – це дискваліфікація без права апеляції. Рекомендовано відмовитись від навушників, щоб не створювати потенційно небезпечні ситуації.

Учасник зобов’язаний закріпити на велосипеді виданий йому номер. Номер повинен бути зафіксований так, щоб його можна було легко ідентифікувати. Якщо номер забруднився, учасник зобов'язаний привести його у придатний для ідентифікації вигляд або голосно та чітко вимовляти його, перетинаючи лінію старт-фініш.
Учасник зобов’язаний сплатити реєстраційний збір до моменту закінчення реєстрації.

7. Реєстрація

Попередня реєстрація на змагання здійснюється онлайн на сайті і відкрита вона до 23:00 10 травня 2012 року.
Реєстрація відбувається у форматі: ПІБ, нік (якщо є), дата народження, місто, категорія.
Передстартова реєстрація учасників відбудеться в день перегонів на стартовій галявині з 9:00 до 10:45.
При реєстрації учасник повинен пред’явити паспорт або інший документ, що засвідчує особу та вік (за винятком тих учасників, чий вік відомий організаторам).
Учасники, які попередньо зареєструвалися, отримують перевагу – кращу позицію на старті. Ті, хто реєструється безпосередньо перед гонкою, шикуються після попередньо зареєстрованих учасників.

Під час передстартової реєстрації учасник зобов’язаний надати розписку (зразок розписки можна завантажити звідси), у разі потреби пред’явити документ, що посвідчує особу та вік, обрати категорію, сплатити реєстраційний збір (за винятком випадків, коли він був сплачений раніше або був скасований за рішенням організаторів) та отримати номер.

Стартовий внесок становить:
30 грн - за умови попередньої реєстрації;
50 грн - при реєстрації перед стартом змагань.

Внески не повертаються.

8. Траса змагань

Трасу змагань спроектовано з максимальним використанням природного ландшафту. Це свого роду природна смуга перешкод: лісові дороги та звивисті стежки між деревами, горбки, невеликі перепади висот, трав'яний та пісочний ґрунт , вкритий хвоєю та шишками, підступні корені та пеньки, в деяких місцях є містки.

Довжина одного кола - близько 10000 метрів. З них половина - лісові стежки, інша половина - польові дороги. Рельєф траси є цілком доступним для подолання початківцями (за умови тверезої оцінки свої можливостей), а для досвідчених траса досить цікава та динамічна, що є найголовнішим у аматорських перегонах.

В день змагань трасу буде розмічено стрічками, стрілками та іншими позначками. Крім того, відбудеться декілька попередніх зборів для показу траси, слідкуйте за новинами.

9. Попередній перегляд траси

Перед змаганням буде запропоноване оглядове коло. Також з перших чисел травня можна буде проводити тренування на трасі, орієнтуючись на викладений трек та попередню розмітку на деревах.

10. Порядок змагань

«Катрі-мікс» є аматорськими велоперегонами із загальним стартом.

Спочатку стартує категорія «еліта», через 15 хвилин - «аматори», ще через 15 хвилин - «жінки». Фінііш - за годину після старту останньої категорії.

Порядок старту може бути змінений.

Проходження траси фіксується на контрольних пунктах. Зрізання траси загрожує учасникові дискваліфікацією. Учасник, якого доганяє суперник, що стартував за ним, повинен не заважати швидшому учаснику, а якщо потрібно - поступитися дорогою. Учасник, помічений за неспортивною поведінкою, може бути дискваліфікований.

Кожен учасник має проїхати трасу самотужки. Забороняється стороння допомога, наприклад, виштовхування під гірку. Учасник, помічений у такому чітерстві, отримує штрафний час, що дорівнює 50% часу середнього кола, або дискваліфікується (на розгляд суддів).

Під час перегонів опускається ремонт і заміна велосипеда або окремих його частин. У випадку заміни велосипеда спортсмен зобов’язаний прикріпити свій стартовий номер на новий велосипед.

Шикування учасників перед стартом відбувається згідно попередньої реєстрації.
Учасники, які реєструються безпосередньо перед перегонами, виходять на старт після тих, хто здійснив реєстрацію завчасно.
Старт змагань відбудеться об 11:00 за командою головного судді.

11. Порядок проходження дистанції

Учасник зобов’язаний проходити дистанцію згідно розмітки.

Учасникам та глядачам забороняється створювати перешкоди або перегороджувати об’їзди там, де вони дозволені організаторами.

Проходження траси фіксується на старті/фініші суддями. Зрізання траси загрожує учасникові блуканням по лісі, пошкодженням техніки, отримання травм та майже 100% дискваліфікацією. На трасі передбачені КП.

Учасник, який скоротив дистанцію, карається нарахуванням штрафного часу чи зняттям зі змагань за рішенням організаторів.
Учасник, який зійшов з дистанції зобов’язаний повідомити про це суддів на контрольному пункті чи головного суддю. Оскільки організатори зацікавлені в безпеці учасників, ігнорування цього правила, може призвести до заборони подальшої участі такого учасника в змаганнях, які проводить Оргкомітет.

Перебування на трасі незареєстрованих учасників або учасників інших категорій під час проведення змагань забороняється! Ігнорування цього правила загрожує тимчасовою чи пожиттєвою дискваліфікацією на змаганнях, які проводить Оргкомітет.

Формат змагань – ХСО, тобто учасники мають їхати не менше, ніж зазначено для їхньої категорії.

Тривалість гонки:

  • «жінки» - 1 година;
  • «аматори» - 1 година 15 хвилин;
  • «еліта» - 1 година 30 хвилин.

Учасник, що перетнув лінію фінішу за хвилину до закриття старту, має їхати на наступне коло. Якщо він цього не робить або не доїжджає коло до кінця, то вважається таким, що зійшов з дистанції.

Учасники, які на старт-фінішній прямій наприкінці гонки навмисне тягнуть час, можуть бути дискваліфікованими. Також у випадку такого розвитку подій суддя має право продовжити гонку на 5 або 10 хвилин.

12. Оголошення результатів і нагородження

Оголошення призерів та нагородження відбудеться через кілька хвилин після фінішу останньої категорії.
Повний протокол змагань буде заповнений та викладений для ознайомлення на сайті racing.lutsk.ua
Учасники, які зайняли 1-3 місце в категорії, нагороджуються дипломами, медалями та призами від спонсорів/партнерів, якщо такі будуть.
Учасники, які зайняли 4-6 місце в категорії, нагороджуються грамотами та оплесками.

Дане положення є офіційним запрошенням до участі у велоперегонах.

 

 

Правила техніки безпеки і поведінки на трасі

1. Учасник, стан здоров’я якого виключає можливість інтенсивних навантажень, не може брати участь у змаганнях. Також не може брати участь у змаганнях учасник, велосипед якого несправний або не відповідає існуючим вимогам.
2. Учасник зобов’язаний обирати безпечну швидкість руху, обгону та дистанцію. Траса насичена складними та швидкісними елементами, тому учасник повинен обрати такий спосіб їх подолання, який не завдасть шкоди його життю, здоров’ю чи майну, а також життю здоров’ю чи майну інших учасників.
3. Учасник, у якого виникли проблеми зі здоров’ям чи технікою, повинен зійти з дистанції і повідомити про це суддів.
4. Учасник не повинен створювати умисних перешкод для інших учасників, а також провокувати інших учасників на проведення маневрів, що загрожують життю, здоров’ю та майну.
5. Учасники зобов’язані дотримуватися норм чинного законодавства та спортивної етики.

 

Інформація

Кантрі-мікс (1-й етап АКЗУ-2012)
13.05.2012
Луцьк
анонс
офіційні положення
траса
Результаты
bikeportal.media:
Фото та відео (3)
bikeportal.votes:
Голосування учасників
bikeportal.reviews:
Відгуки учасників
bikeportal.reports:
Звіти учасників (3)

коротке посилання на цю сторінку:
mtb.bikeportal.org.ua/1135
коротке посилання на положення гонки:
mtb.bikeportal.org.ua/950
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

18.05.24, Змагання з МТБ(ХСО)
Сумская обл,село Мала-Рибиця.
25.05.24, «Домбровське MTB крос-кантрі» 2024
Калуш
24.08.24, XCM "Сколівські Бескиди"
Сколе
07.09.24, XCM Карпова осінь
Рівне

Банер  
  
наверх
time: 0.98415493965149