bikeportal.org.ua

Веломарафон XCM "Залізна сотня 2019"

4. Умови участі та категорії

4. Умови участі


Учасником веломарафону “Залізна сотня” може стати кожен охочий, який виконує такі умови:

  1. Вік не менш, як 18 років (Всі учасники, які не досягли віку 18 років, повинні надати письмовий дозвіл на участь у змаганнях в присутності батьків або опікунів, та надати необхідні документи, що засвідчують їх родинні зв’язки).
    Посилання на письмовий дозвіл від батьків для неповнолітніх.

  2. Бажано надати медичну довідку, яка засвідчує, що стан здоров'я Учасника дозволяє приймати участь в змаганнях, яку він пред’явить під час реєстрації та отримання стартового номеру, або страховий поліс.

  3. Заповнить анкету учасника при реєстрації та підпише Партнерську угоду  на місці старту під час отримання стартового номера.
    Посилання на партнерську угоду по звільненню від відповідальності.

  4. Зробить стартовий внесок на рахунок організатора на вказані банківські реквізити у вказані терміни, або готівкою на місці старту. (Умови та реквізити вказані нижче).

  5. Обов'язково матиме для участі в змаганні велосипедний шолом та справний велосипед.

Заповнивши форму заявки (в електронному, або письмовому вигляді), учасник приймає такі положення:

  • Організатори, партнери організатора і особи, пов’язані з проведенням і організацією перегонів, не несуть відповідальності за тілесні ушкодження та псування майна, які можуть виникнути до, під час, або після перегонів.

  • Всі учасники усвідомлюють потенційно можливі шкідливі наслідки для свого життя, здоров’я чи майна у зв’язку з участю у змаганнях, а також несуть відповідальність за всю шкоду, заподіяну своєму, чи інших осіб, життю, здоров’ю та майну, а також немайнову шкоду.

  • Всі учасники зобов’язані підтвердити, що за станом здоров’я вони можуть брати участь у велосипедних змаганнях та пройшли відповідне медичне обстеження, яким підтверджується така можливість.

  • Всі учасники беруть участь у змаганнях тільки добровільно і за власною згодою.

  • Всі учасники, котрі беруть участь у змаганнях, дають згоду на обробку своїх персональних даних для подальшого використання їх організатором змагання у майбутніх марафонах, у маркетингових цілях.

  • Кожен учасник марафону зобов’язаний одягнути велосипедний шолом. Якщо під час проходження дистанції учасника буде помічено без шолома або його шолом буде не застібнутий, його дискваліфікують.

  • Учасник повинен мати з собою на маршруті мобільний телефон - ОБОВ’ЯЗКОВО.

  • Учасники перегонів зобов'язані дотримуватися діючих Правил дорожнього руху України.

  • Учасники перегонів зобов'язані дотримуватись цих положень і ставитися з повагою до інших учасників змагань, суддів, організаторів, правоохоронних органів та медичного персоналу під час перегонів.

  • Учасники перегонів зобов'язані дотримуватися етичної поведінки (зокрема, не використовувати не нормативну лексику), принципу чесної гри, поваги до навколишнього середовища.

  • Під час проходження дистанції заборонено використання скляної тари й інших предметів, що можуть загрожувати життю і здоров'ю інших учасників, або вболівальників.

  • Усе сміття можна залишати в зонах буфетів, де буде організовано смітники. Учасники, які смітитимуть на трасі, будуть дискваліфіковані за неповагу до навколишнього середовища.

  • Всі учасники, які не досягають фінішу до 20:00 будуть дискваліфіковані, та зобов’язані повідомити організаторів по телефону про своє місцезнаходження задля уникнення організації пошуково-рятувальних заходів. У випадку, коли учасник прийняв рішення зійти з дистанції, він зобов’язується повідомити організаторів про таке рішення. Номер телефону для повідомлення 097 716 28 01 або 097 463 87 17.

  • Траса марафону частково перетинає дороги загального користування. В більшості випадках перетину таких доріг, учасники змагань рухаються зі сторони другорядних доріг та повинні дати перевагу автомобілю, дотримуючись діючих в Україні Правил дорожнього руху, при виїзді на головну дорогу.

  • Організатор не несе відповідальності за будь-які зіткнення та аварії на дорогах.

  • Організатори залишають за собою право не допустити до участі у змаганнях Учасників на велосипедах, технічний стан яких, на думку організаторів, не відповідає нормам безпеки.

  • Організатори залишають за собою право переводити учасників до інших категорій.

  • Організатори мають право не допустити до участі в змаганнях без пояснень. В цьому випадку стартовий внесок повертається в повному об'ємі.



Категорії учасників та принцип проходження дистанції


Завдання Учасників кожної категорії - проїхати дистанцію у встановлені ліміти часу, за 10 годин. Учасники повинні відмічатися (зареєструватись) на кожному з контрольних пунктів між часом його відкриття і закриття. Цей час зазначено в легенді маршруту, разом з рештою інформацією про контрольні пункти. Проміжну реєстрацію на КП будуть виконувати волонтери, шляхом вводу номера учасника до електронної онлайн таблиці результатів марафону, та засвідчення проходження КП на чек-картах учасників змагання, унікальною печаткою кожного КП.  

Категорії:


  • “Залізна воля”, 100 км Чоловіки (18 - 32) - чоловіки, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резерв збірної, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 18 до 32 років включно. Також в цю категорію можуть потрапити ті учасники, котрим виповнилось 16 років, з письмовим дозволом від батьків на участь у марафоні, котрі довели організаторам свою здатність подолати цю дистанцію.

  • “Залізна воля”, 100 км Жінки (18 - 32) - представниці прекрасної половини людства, вік котрих, на момент проведення змагання, знаходиться в проміжку від 18 до 32 років включно. Які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резерв збірної. Також в цю категорію можуть потрапити ті учасниці, котрим виповнилось 16 років, з письмовим дозволом від батьків на участь у марафоні, котрі довели організаторам свою здатність подолати цю дистанцію.


  • “Залізна сила”, 100 км Чоловіки (33 - 44) - чоловіки, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резерв збірної, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 33 до 44 років включно.

  • “Залізна сила”, 100 км Жінки (33 - 44) - представниці прекрасної половини людства, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 33 до 44 років включно. Які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резерв збірної.


  • “Залізна міць”, 100 км Чоловіки 45+ - чоловіки, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резерв збірної, котрим виповнилось 45 років та більше, на момент проведення змагання.

  • “Залізна міць”, 100 км Жінки 45+ - представниці прекрасної половини людства і котрим виповнилось 45 років та більше, на момент проведення змагання. Які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резерв збірної.


Залік йде особистий в кожній з категорій. Якщо в якусь з категорій реєструється менше ніж 3-х Учасників, то ця категорія буде об’єднана з іншою на тій самій трасі.
Учасники мають право змінити категорію, в якій приймають участь, якщо це не суперечить іншим правилам змагань. Для того, щоб змінити категорію, Учасник не пізніше як за тиждень до проведення “Веломарафону “Залізна Сотня”, має написати листа оргкомітету змагань на адресу UBikeFamily@gmail.com, та вказати в ньому Прізвище та Ім’я Учасника, категорію в яку він зареєстрований, та бажану нову категорію. Зміна категорії коштуватиме 50 грн. Також Учасник має право змінити категорію безпосередньо на місці старту, але не пізніше ніж за 30 хв. до старту при безпосередній реєстрації. В такому випадку процедура зміни категорії коштуватиме 100 грн.

Старт категорій відбувається одночасно.


На маршрутах передбачені офіційні КП та декілька секретних КП. На кожному офіційних КП для учасників “Залізної Сотні” передбачено наявність безкоштовної води у пляшках та легкого перекусу. Також на одному з КП та на фініші змагання для кожного з учасників передбачене повноцінне харчування.


Основними доказами подолання дистанції є відмітки на КП. Проходження КП фіксується у протоколі змагань та в чек-картах учасників марафону печаткою кожного з КП. Тобто кожен Учасник, при проходженні КП має надати можливість Волонтерам на КП проставити контрольну печатку. Результат Учасника буде не зараховано якщо буде відсутня реєстрація хоч би на одному з КП, та відсутня хоч одна печатка на чек картах учасника. Чек-карта, у вигляді дублюючого номера учасника виконаного із тканини, буде видана разом з номером, та кріпиться на спину учасника за допомогою булавок. Якщо учасник бере участь у заїзді з рюкзаком, дозволяється кріпити чек карту до рюкзака, таким чином, щоб наздоганяючий учасник та волонтер на КП бачив Чек-карту.   Номерок учасника вставляється спереду посеред керма, інформативною частиною по напрямку руху. Забороняється встановлювати чек-карти та номерки в інших місцях на велосипеді. Учасники, що будуть у цьому замічені до старту не допускаються.  Дозволяється ставити печатки на номерок, на частини тіла, або інші місця, де можливий чіткий оттиск печатки.

Організатори залишають за собою право встановлювати «секретні» контрольні пункти на маршруті, та поза маршруту в місцях ймовірних зрізок, що гарантуватиме те, що кожен з Учасників буде слідувати за строго визначеним маршрутом. Учасники, що будуть помічені в зрізанні траси маршруту підлягають дискваліфікації.

Також підтвердженням подолання маршруту може бути трек, записаний на STRAVA та пред'явлений на фініші головному судді. В цьому випадку час подолання дистанції організаторами рахується від часу загального старту, до часу перетину фінішної лінії. В цьому випадку зупинятись для відміток на КП не обов’язково, але пред'явлений на фініші трек повинен бути непошкодженим. У разі наявності помилок у фіксуванні проходження маршруту, головний суддя оцінює критичність помилок і оголошує своє рішення. У разі критичних пошкоджень треки прийматися не будуть.

ВАЖЛИВО!!!  Основними доказами подолання дистанції є відмітки на КП.


Переможцем вважається Учасник, який швидше за всіх зі своєї категорії здолав дистанцію змагань, відзначився на усіх КП та уклався у встановлені ліміти часу.


Під час проходження дистанції забороняється:
- зрізання траси. У випадку виходу за розмітку траси, Учасник повинен повернутись на трасу у тій самій точці, де він її перетнув;

- неспортивна боротьба (Небезпечна їзда, використання лайливих виразів, образи та інші елементи неспортивної поведінки);
- пересування по трасі у незастібнутому на голові шоломі, або без шолома;
- пересування по трасі з неохайно закріпленим номером, або без номеру.

У випадку поломки велосипеда або окремих його частин, дозволяється:

- ремонт велосипеда власними силами Учасника та/або за допомогою вболівальників, інших учасників.
- заміна велосипеда. У цьому випадку Учасник зобов'язаний прикріпити свій стартовий номер на новий велосипед.
- закінчити змагання пішки, ведучі велосипед поруч.

Якщо Учасник не встигає до закриття будь якого з КП, то він автоматично знімається з перегонів, та зобов'язаний припинити змагання, та змінити маршрут слідування згідно команд суддів на контрольних пунктах.


У випадку сходу з дистанції, учасник зобов’язаний повідомити суддів про своє рішення на найближчому КП чи телефоном представника оргкомітету, та обумовити необхідність евакуації. Телефони будуть вказані на номерках учасників.

Виконання цих правил контролюється додатковими суддями на контрольних пунктах траси. Невиконання правил карається дискваліфікацією.
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

18.05.24, Змагання з МТБ(ХСО)
Сумская обл,село Мала-Рибиця.
25.05.24, «Домбровське MTB крос-кантрі» 2024
Калуш
24.08.24, XCM "Сколівські Бескиди"
Сколе
07.09.24, XCM Карпова осінь
Рівне

Банер  
  
наверх
time: 0.76118683815002